“SORA” BY “LITO GREEN MOTION”!

“SORA” BY “LITO GREEN MOTION”!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑ;; Πως θα νιώσουμε πάλι σαν «ατίθασα νιάτα» χωρίς να ξυπνήσουμε τους γείτονες;

 

“Sora” λέγεται η πρώτη ηλεκτρο-κίνητη και απολύτως αθόρυβη μηχανή που λανσάρει η εταιρεία Καναδικής καταγωγής “Lito Green Motion” και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους από τον ερχόμενο Οκτώβριο!

Το «κακό» μωρό της εταιρείας δουλεύει με προηγμένες πολυμερείς μπαταρίες λιθίου των 12 κιλοβάτ, μπορεί να κάνει 300 χλμ. με ένα «γέμισμα» στο σπίτι σε 8 ωρίτσες ή ενώ κινείται, και να πιάσει τα 200 χλμ./ώρα χωρίς συμπλέκτη!

Η “Sora” διαθέτει επίσης σύστημα GPS αλλά και Touch Screen, και το σύστημα φόρτισής της  παραμένει σταθερό και κλειδωμένο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και την υγρασία. Θα σας στείλει email όταν έχει φάει όλο το φαγητό της και είναι έτοιμη για περισσότερες βόλτες. Επιπλέον με ένα σύστημα ανακύκλωσης της ενέργειας που διαθέτει, η ενέργεια που χάνεται ενώ φρενάρει, δεν χάνεται δια παντός αλλά διοχετεύεται για να επαναφορτίσει την μπαταρία για περισσότερα χιλιόμετρα. Το κορμί της αποτελείται από ελαφριά κράματα άνθρακα και αλουμινίου, σαν και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη.

Μόνα ελαττώματά της; Η τιμή της που πραγματικά μας προκαλεί ηλεκτροσόκ (γύρω στα 43.000 δολάρια) και το γεγονός ότι θα αργήσει πολύ να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα..

Πηγή/Φώτος:www.treehugger.com