ΓΚΡΙΚ ΣΚΟΥΤΕΡ!@!

ΓΚΡΙΚ ΣΚΟΥΤΕΡ!@!

Το πρώτο υβριδικό οικολογικό σκούτερ που λειτουργεί με υδρογόνο και δε μολύνει την ατμόσφαιρα, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και έχει ελληνική υπογραφή!

Σχεδιάστηκε για λογαριασμό του Δήμου Θέρμης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013 με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το σύστημα κίνησης του δικύκλου βασίζεται σε υβριδική αρχιτεκτονική, φορτίζει αυτόματα τις μπαταρίες τους χάρη στις κυψέλες υδρογόνου και έτσι αυξάνει την αυτονομία του οχήματος. Σε αντίθεση με τις μπαταρίες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος οι οποίες είναι βαριές, έχουν συγκεκριμένη αυτονομία και χρειάζονται ώρες για να φορτίσουν, το σκούτερ υπερτερεί μιας και η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται με τη χρήση υδρογόνου.

To «EKETA» έχει αναπτύξει δύο μεθόδους παρασκευής υδρογόνου από τη διάσπαση του νερού με ανανεώσιμο τρόπο. Το υδρογόνο που τροφοδοτεί το σκούτερ παράγεται με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης του νερού, με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το υδρογόνο θεωρείται από τους επιστήμονες το καύσιμο του μέλλοντος, που θα αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα σε πολλές χρήσεις μιας εκ των οποίων είναι και στη μαζική μετακίνηση. Πλέον οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους παρασκευής και χρήσης του με ανανεώσιμο τρόπο και με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, και ελπίζουμε με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς να δούμε σύντομα και τα πρώτα μοντέλα στην Ελληνική αγορά και γιατί όχι με την υπογραφή Ελλήνων κατασκευαστών!

Πηγή/Φώτος: www.kala-nea.gr