Κίνα: Επενδύσεις άνω των 16 δις δολαρίων στην ηλεκτροκίνηση

Κίνα: Επενδύσεις άνω των 16 δις δολαρίων στην ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 16 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και υποστηρικτικών υποδομών, όπως είναι οι σταθμοί φόρτισης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι εφόσον η πληροφορία επιβεβαιωθεί -πράγμα πολύ πιθανό δεδομένων των πόρων της Κίνας, της διάθεσης που επιδεικνύει για την είσοδό της σε νέους κλάδους και (θα το επαναλάβουμε) του προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζει- η Κίνα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη ενός νέου κλάδου που έχει ανάγκη από υποστήριξη, δηλαδή πωλήσεις, για να ορθοποδήσει.

Με άλλα λόγια περισσότερες πωλήσεις σημαίνει ανάγκη για υποδομές, υποδομές σημαίνει διείσδυση των προϊόντος και διείσδυση του προϊόντος σημαίνει οικονομίες κλίμακας στην παραγωγή και άρα χαμηλότερες τιμές και επιπρόσθετη δυναμική.

Η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση θα δώσει πραγματική ανάσα στους Κινέζους (καθότι η ηλεκτροκίνηση είναι όσο καθαρή είναι το ρεύμα που την τροφοδοτεί).

Τους κατοίκους μιας χώρας που εξαιτίας της ρύπανσης, όπως αυτή απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη, έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητήσουν το ίδιο το πανίσχυρο κομμουνιστικό κόμμα που κυβερνά τη χώρα επί δεκαετίες.