Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε… αιολικό και ηλιακό!

Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε… αιολικό και ηλιακό!

Και όμως ένας Νιγηριανός φοιτητής του Πανεπιστημίου Ομπαγκέμι Αβολόβο Σεγκούν Ογεγιόλα κατάφερε να μετατρέψει το παλιό αυτοκίνητό του, μάρκας Volkswagen Beetle με τέτοιο τρόπο, ώστε να τροφοδοτείται αποκλειστικά από αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Ο εν λόγω φοιτητής από τη Νιγηρία τοποθέτησε ένα μεγάλο ηλιακό πάνελ στην οροφή του αυτοκινήτου και μία ανεμογεννήτρια κάτω από το καπό, καθώς έβαλε ένα ισχυρό σύστημα ανάρτησης, ώστε να εξισορροπεί το επιπρόσθετο βάρος της μπαταρίας.

Η πλήρης μετατροπή του οχήματος διήρκεσε ένα χρόνο και κόστισε συνολικά λιγότερο από 6.000 δολάρια, ενώ διαθέτει και εφαρμογή GPS και σύστημα ελέγχου της κατάστασης λειτουργίας του.

Πάντως, για τον Ογεγιόλα η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η αναζήτηση των καταλληλότερων υλικών, καθώς και η αποθάρρυνση από τον επαγγελματικό και κοινωνικό του κύκλο που χαρακτήριζαν το σχέδιό του ως χάσιμο χρόνου.

Το κίνητρο του νεαρού φοιτητή ήταν η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ όπως δήλωσε θα συνεχίσει να βελτιώνει το πρωτότυπο μοντέλο μετά τις τελευταίες του εξετάσεις στις 15 Μαΐου, καθώς πιστεύει ότι το τροποποιημένο όχημα μπορεί να αποτελέσει «το αυτοκίνητο του μέλλοντος για τη Νιγηρία».