Ιαπωνία: Περισσότεροι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ιαπωνία: Περισσότεροι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που δημοσίευσε η Nissan, η Ιαπωνία διαθέτει περισσότερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων απ’ ό, τι πρατήρια υγρών καυσίμων.

Αυτό το εύρημα είναι ενδεικτικό της διείσδυσης, που έχει η ηλεκτροκίνηση στην γιαπωνέζικη αγορά, καθώς όπως υποστηρίζει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία (Nissan) υπάρχουν στη χώρα 40.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης έναντι 34.000 πρατηρίων βενζίνης. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα σημεία φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά όχι οι συμβατικές ηλεκτρικές πρίζες, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να φορτιστούν.

Μάλιστα, η Nissan τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει παγκοσμίως περισσότερες από 160.000 πωλήσεις του ηλεκτρικού μοντέλου LEAF. Το εγχείρημα ευνοείται από τα κυβερνητικά μέτρα που προσφέρουν ελκυστικά οικονομικά κίνητρα στις εταιρείες για τις επενδύσεις σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εξάλλου, η επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζεται επίσης στην Αυστραλία και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου συγκεκριμένα η Καλιφόρνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχετική αγορά.

Την ίδια στιγμή, η ανταγωνίστρια εταιρεία Toyota ανακοίνωσε πως οι προπαραγγελίες του νέου αυτοκινήτου της που θα χρησιμοποιεί καύσιμα υδρογόνου έχουν επίσης ξεπεράσει τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.