Αποκάλυψη με Ρεκόρ Γκίνες για το SUV της Jaguar

Αποκάλυψη με Ρεκόρ Γκίνες για το SUV της Jaguar

 

Η F-PACE, το πρώτο SUV της Jaguar, έκανε εντυπωσιακή «είσοδο», μία μέρα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.Το πολυτελές όχημα ελεύθερου χρόνου πραγματοποίησε περιστροφή 360 μοιρών, με τον Βρετανό κασκαντέρ Terry Grant πίσω από το τιμόνι. Με αυτόν τον τρόπο γιορτάστηκαν και τα 80ά γενέθλια της μάρκας.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 5θέσιο SUV – μήκους 4,73 m. – προσφέρει σπορ συγκινήσεις στον οδηγό του και πολυτελείς μετακινήσεις στους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μαζί τους αποσκευές όγκου έως 650 lt. Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, το βάρος της F-PACE έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα για την κατηγορία (1.665 kg). Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και η πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων Integral Link.

Έμφαση έχει δοθεί και στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ώστε να παρέχει «πλούσια» πληροφόρηση στον οδηγό για τη θέση των τροχών. Η τετρακίνηση και το σύστημα Torque Vectoring από την F-TYPE, που φρενάρει τον εσωτερικό τροχό όταν παραστεί ανάγκη ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της υποστροφής, αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Βασικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 2.0 με 180 ίππους και μέση κατανάλωση 4,9 lt/100 km (129 g/km) για την πισωκίνητη έκδοση. Ο 3λιτρος diesel των 300 PS συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4×4, όπως ο 2.0 βενζίνης με 240 PS και ο 3λιτρος βενζίνης με 340 και 380 PS.

Πρεμιέρα στο SUV της Jaguar κάνει ένα σύστημα που επιτρέπει σε όσους ασχολούνται π.χ. με το surfing και δεν έχουν πού να αφήσουν το κλειδί. Φορούν ένα αδιάβροχο βραχιολάκι το οποίο στέλνει σήμα στο κλειδί, το οποίο παραμένει μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο.

protothema.gr