Μάχιμη Giulietta

Μάχιμη Giulietta

Μπορεί η Opel να παρουσίασε το Astra και η VW το Golf για να συμμετέχουν στην αγωνιστική σειρά TCR, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με την Alfa Romeo η οποία δεν έδωσε στους ενδιαφερόμενους μία αντίστοιχη έκδοση της Giulietta, έτοιμη για μάχη.

Παρόλα αυτά η Romeo Ferraris Srl πήρε την κατάσταση στα χέρια της και δημιούργησε το δικό της όπλο για το πρωτάθλημα TCR με το οποίο θα ριχτεί στη μάχη απέναντι στα εργοστασιακά Opel και VW.
Η εικονιζόμενη Giulietta της Romeo Ferraris θα με τους Mario Ferraris και Salvatore Tavano στο τιμόνι της θα ξεκινήσει τις δοκιμές της οσονούπω, ενώ όταν θα γίνουν και οι τελικές ρυθμίσεις το αυτοκίνητο θα διατίθεται προς πώληση με τιμή κοντά στα 100.000 ευρώ.
 
Συνολικά θα κατασκευαστούν 10 Giulietta σαν την εικονιζόμενη, ενώ κάτω από το καπό της θα τοποθετείται ο 1,75 TBi, γνώριμος και από την έκδοση QV. Η Romeo Ferraris Srl έχει τοποθετήσει  μπλοκέ, μηχανικό διαφορικό εμπρός, ενώ το 6άρι κιβώτιο της Giulietta έχει αντικατασταθεί από άλλο της Sadev για αγωνιστική χρήση που μπορεί να αντέξει έως και 500 Nm ροπής. Όπως καταλαβαίνεται η εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά σε ιπποδύναμη και ροπή κινητήρα για αυτονόητους λόγους…