Σχεδιαστής παπουτσιών δημιουργεί το πιο όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχεδιαστής παπουτσιών δημιουργεί το πιο όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η ολλανδική φίρμα παπουτσιών, United Nude, παρουσίασε το Los Res Car, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει βασιστεί στο πλαίσιο και το σχέδιο της θρυλικής Λαμποργκίνι Κούταχ του 1970. Το μαύρο τετραγωνισμένο όχημα που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο design του γνωστού περιοδικού Wallpaper, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, χωράει δυο άτομα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται για λόγους ασφαλείας στα 50χλμ/ώρα.

Η κατασκευή με τα δεκάδες πολυγωνικού σχεδιασμού κρύσταλλα προβλέπει τους δυο επιβάτες να κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλον, όπως στα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ το εσωτερικό του μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «σπαρτιάτικο» διαθέτοντας μόνο τα βασικά. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πόρτες και για την είσοδο των επιβατών χρησιμοποιείται ο θόλος ο οποίος και ανοίγει ολόκληρος για να επιτρέψει την πρόσβαση στο όχημα.

Όπως φαίνεται οι σχεδιαστές της διάφανης αυτής κάψουλας έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στο design του οχήματος, παρά στην πολυπλοκότητα της μηχανολογίας, καθιστώντας το νέο ηλεκτροκίνητο concept ένα πραγματικό σύμβολο μόδας. Όπως δήλωσαν υπεύθυνοι της εταιρείας «Το Los Res Car μπορεί να χαρακτηρισθεί περισσότερο ως ένα θεματικό σχεδιαστικό πείραμα, παρά ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο», προσθέτοντας ότι «η αφηρημένη εμφάνιση του παραπέμπει περισσότερο σε ένα μαγικά κινούμενο γλυπτό».

Πηγή: iefimerida.gr