Δυναμική κινητοποίηση για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Δυναμική κινητοποίηση για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Με μια δυναμική κινητοποίηση ο Δήμος Ιλίου εξέπεμψε SOS για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αποφασισμένος να διεκδικήσει μια οριστική και βιώσιμη λύση για τη σωτηρία του την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Πολίτες κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύλλογοι και φορείς της πόλης, έδωσαν ένα ηχηρό «παρών» στην κινητοποίηση με πανό και πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα για τον πνεύμονα πρασίνου που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά το σύντομο χαιρετισμό του κατήγγειλε το καθεστώς ανομίας και την ακαταστασία που επικρατεί στο Πάρκο, κατηγόρησε την Κεντρική Διοίκηση για την πρωτοφανή αδιαφορία που έχει επιδείξει, μη καταβάλλοντας ούτε ένα ευρώ στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας εδώ και δύο χρόνια, που του αποδόθηκε η διαχείρισή του, ενώ παράλληλα ζήτησε να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες που απαιτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο για τη σωτηρία του Πάρκου.

Καταθέτοντας για μία ακόμη φορά τις θέσεις του Δήμου Ιλίου για το Πάρκο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται το Πάρκο για να γίνει επισκέψιμο και να το απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Χρειάζεται φροντίδα, αγάπη, καθαριότητα και τα χρήματα που απαιτούνται για τις λειτουργικές του δαπάνες. Θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση του Πάρκου, γιατί μπορούμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του και να το διατηρήσουμε όμορφο, καθαρό και νοικοκυρεμένο, όπως είναι και το Ίλιον.  Έχουμε δώσει δείγματα γραφής για όλα όσα υποστηρίζουμε. Έχουμε και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να κάνουμε το Πάρκο στολίδι».