Renault Clio 0,9 TCe: Ανανεωμένο & σπιρτόζικο!

Renault Clio 0,9 TCe: Ανανεωμένο & σπιρτόζικο!

Το φρέσκο Renault Clio, ξεχωρίζει με τις επιδόσεις, αλλά και τη νεανική του εμφάνιση. Με ελαφρές πινελιές ανανέωσης στην εξωτερική του εμφάνιση και με έναν σπιρτόζικο κινητήρα 90 ίππων, το Renault Clio 0,9 ΤCe καθίσταται ως μια ελκυστική επιλογή στην μικρή κατηγορία, μιας και ικανοποιεί σε επιδόσεις, ποιότητα και εξοπλισμό.

test_renault_clio_09_tce-3

Εμφάνιση: Με έντονο γαλλικό ταμπεραμέντο

Το ανανεωμένο Clio, έχει δεχτεί ένα μικρό facelift, παραμένοντας ένα όμορφο και ξεχωριστό μικρό μοντέλο. Οι αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος όπου ενσωματώνονται LED φωτιστικά σώματα, ενώ μεγαλύτερων διαστάσεων είναι και η γρίλια στον επίσης φρέσκο προφυλακτήρα. Πίσω, και εκεί υπάρχουν όμορφα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι κι εκείνα τεχνολογίας LED.

test_renault_clio_09_tce-6

Μοντέρνο κι άνετο εσωτερικό

Το ανανεωμένο Clio, διαθέτει ένα από τα πλέον μοντέρνα κι άνετα εσωτερικά. Κατά κύριο λόγο γίνεται χρήση μαλακών υλικών, ενώ και τα περιφερειακά πλαστικά αν και σκληρά, είναι καλής ποιότητας. Το φινίρισμα είναι πολύ καλό, όπου και οι πλέον περίεργοι δεν θα βρουν ψεγάδια.

Το βλέμμα στην πρώτη επαφή θα πέσει πάνω στην οθόνη 7 ιντσών του ανασχεδιασμένου συστήματος infotainment (R-Link ή Media Nav Evolution ανάλογα με την έκδοση), όπως και στις δίχρωμες επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες, συνδυασμός που ενισχύει τον νεανικό και ευχάριστο χαρακτήρα του Clio. Οι επιβάτες θα βολευτούν άνετα, με ικανοποιητικό χώρο για το κεφάλι τους, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 300 λίτρα, νούμερο που είναι από τα μεγαλύτερα στη κατηγορία τους.

test_renault_clio_09_tce-5

Ευχάριστο και πρόθυμο μοτέρ

Το όμορφο Renault Clio κινείται από τον 3κυλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 898 κ.εκ. και απόδοσης 90 ίππων και 140 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που διαθέτει καλή κλιμάκωση και καλή αίσθηση στο κούμπωμα. Ο εν λόγω κινητήρας ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο μοντέλο, μιας και προσδίδει σβελτάδα σε συνδυασμό με μειωμένες απαιτήσεις κατανάλωσης καυσίμου. Γενικότερα και παρά την 3κυλινδρη υπόστασή του, η λειτουργία του κινητήρα είναι πολιτισμένη και ήσυχη, με το αναβαθμισμένο επίπεδο ηχομόνωσης να γίνεται αντιληπτό.

test_renault_clio_09_tce-7

Ικανό κι ευχάριστο σε κάθε διαδρομή

Από τα πρώτα μέτρα που θα κάνει κανείς με το μικρό γαλλικό μοντέλο θα εντυπωσιαστεί με το αρχοντικό του πάτημα και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και εξαιρετικής ποιότητας κύλισης (τηρουμένων των αναλογιών της κατηγορίας) που προσφέρει η ανάρτηση. Ακόμα και σε συνθήκες ταξιδίου, το Clio μπορεί να διατηρεί υψηλά νούμερα στο κοντέρ, χωρίς να κουράζει, κάνοντας τα ταξίδια στην εθνική μια ευχάριστη υπόθεση. Σε πιο επαρχιακή χάραξη, ο fun to drive οδηγός θα εκμεταλλευτεί το καλό γαλλικό στήσιμο και θα μπορεί να «παίξει» με άνεση και ασφάλεια. Στο όριο μικρές υποστροφικές τάσεις θα κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, ενώ στο άφημα του γκαζιού η ουρά θα δηλώσει παρούσα, ίσα, ίσα για να τοποθετήσει το θελκτικό αμάξωμα του Clio. Τα φρένα με τη σειρά τους και παρά την ύπαρξη ταμπούρων στον πίσω άξονα, ικανοποιούν τόσο σε αίσθηση όσο και σε απόδοση.

Πηγή: https://www.nextdeal.gr