Αύξηση παραγωγής για το Volvo XC40

Αύξηση παραγωγής για το Volvo XC40

Η αρχή για την αύξηση της παραγωγής του νέου XC40 θα γίνει από το εργοστάσιο της φίρμας στη Γάνδη του Βελγίου, ωστόσο οι άνθρωποι της Volvo έχουν στο πλάνο να εντάξουν και το εργοστάσιο της πόλης Luqiao της Κίνας το πρώτο εξάμηνο του 2019, προκειμένου να καλύψουν την απρόσμενα μεγάλη ζήτηση.

Πέραν αυτού, η Volvo ανακοίνωσε τη διεύρυνση της γκάμας των μικρότερων μοντέλων της, τα οποία θα βασιστούν στη νέα πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), ερχόμενα να αντικαταστήσουν το απερχόμενο V40. Μάλιστα, τα μελλοντικά μοντέλα θα έχουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις της στην Automotive News η εκπρόσωπος τύπου της Volvo κανένα εξ αυτών δεν θα είναι χάτσμπακ, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Σημειώνουμε, τέλος, πως το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη έχει ετήσια παραγωγή 270.000 έως 290.000 αυτοκινήτων, εντούτοις τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι τρέχουσα παραγωγή είναι περί τις 230.000 αυτοκίνητα.

Autopremium.gr