Στους δρόμους η νέα BMW Σειρά 3

Στους δρόμους η νέα BMW Σειρά 3

 

Η νέα BMW Σειρά 3 προετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο της, και για αυτό το λόγο μειώνει σιγά σιγά το καμουφλάζ, κάτι το οποίο φαίνεται στις νέες κατασκοπευτικές εικόνες που ήρθαν στο προσκήνιο

Το νέο γερμανικό μοντέλο, το οποίο θα αποτελεί τη 7η γενιά της Σειράς 3 μπορεί και πάλι να καλύπτεται ολοσχερώς από καμουφλάζ, ωστόσο αυτή τη φορά μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις δυναμικές γραμμές που έχουν πάρει θέση στο πλαϊνό τμήμα, ωστόσο όλα τα χαρακτηριστικά θα φανούν πιο καθαρά στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.
Από κει και πέρα η νέα 3άρα αναμένεται να έχει μικρές μεταβολές τόσο στο ντιζάιν όσο και στις διαστάσεις συμπεριλαμβάνοντας μικρή αύξηση στο μεταξόνιο, αντίστοιχα κάτι λίγο στο μήκος, ένα λίγο φαρδύτερο μετατρόχιο και μια διακριτικά πιο σπορτίφ γραμμή για την οροφή.
Όλα τα παραπάνω υπόσχονται ένα οριακό κέρδος σε θέματα χώρων, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Το δε βάρος θα είναι χαμηλότερο κατά περίπου 30 κιλά. Αυτό το στοιχείο μαζί με ένα συνεχές και λεπτομερές ψάξιμο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στον τομέα της αεροδυναμικής θα πρέπει –μαζί και με τις βελτιώσεις στη γραμμή κίνησης- να κόψει μερικά δέκατα από τις τιμές της κατανάλωσης.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα μεγάλο βάρος θα πέφτει στα δίλιτρα μηχανικά σύνολα με φίλτρο σωματιδίων (βενζίνης) και ειδικό πρόσθετο AdBlue (στα ντίζελ), τα οποία θα έχουν ένα εύρος ισχύος από 150 ίππους στην 318d έως 231 ίππους στην 325d. O θρυλικός εξακύλινδρος θα συνοδεύει πλέον μόνο την M340i (360 PS/480 Νm) και φυσικά και το διάδοχο της M3, o oποίος θα παρουσιαστεί το 2020 με την ισχύ να έχει ανέβει στους 462 ίππους και μέγιστη ροπή στα 570 Nm. Εξακύλινδρος θα είναι ο κινητήρας και στην M340d η οποία θα αποδίδει 320 ίππους και 680 Nm ροπής. Εδώ να τονίσουμε πως υπαρκτές θα είναι και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Τέλος σε ότι αφορά το εσωτερικό στη νέα BMW Σειρά 3 θα κάνει ντεμπούτο η έβδομη γενιά του iDrive, με νέες μεγαλύτερες οθόνες και έξτρα λειτουργίες και δυνατότητες.

Autopremium.gr