Η παγκόσμια δοκιμασία της νέας Χ5

Η παγκόσμια δοκιμασία της νέας Χ5

Μία νέα διαφημιστική καμπάνια ενόψει της επίσημης παρουσίασης της νέας Χ5 ξεκίνησε η BMW, στην οποία βεβαίως πρωταγωνιστεί το επερχόμενο γερμανικό SUV.

Το βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία παρουσιάζει το μοντέλο να πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και όπως είναι φυσικό σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και εδάφη, μετακινούμενη από τον Αρκτικό κύκλο έως τη Νότιο Αφρική.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες το μοντέλο είχε θεαθεί να πραγματοποιεί δοκιμαστικούς γύρους και στη πίστα του Nürburgring στη Γερμανία.

Η νέα Χ5, που φέρει την κωδική ονομασία G05, όπως έχει γίνει γνωστό θα βασιστεί στην πλατφόρμα CLAR της BMW που υποστηρίζει ήδη και άλλα μοντέλα της φίρμας, ενώ σε ότι αφορά το σχεδιασμό οι γραμμές θα είναι ακόμα πιο ευθείες αφήνοντας στην άκρη το σχετικά καμπυλόγραμμο ύφος των προηγούμενων X5. Μεγαλύτερες γρίλιες εμπρός, φώτα μακρόστενα στο στιλ της νέας Σειράς 5 αλλά και μια αρκετά χαμηλή οροφή -όχι σαν Χ6, αλλά αρκετά δυναμική- θα ολοκληρώνει την εικόνα.

Στο εσωτερικό, θα υπάρχει ένα νέο ψηφιακό συγκρότημα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη που θα φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ σε ότι αφορά τους κινητήρες η γκάμα θα ξεκινά με τετρακύλινδρα σύνολα, τόσο σε ντίζελ όσο και σε βενζίνη, ενώ υπαρκτή θα είναι και μία plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και μία ισχυρότερη η οποία θα φέρει κάτω από το καπό τον biturbo V8 κινητήρα 4.4 λίτρων. Τέλος λίγο αργότερα θα φτάσει και η ισχυρότερη όλων X5 M.

Autopremium.gr