Νοικίαζαν αυτοκίνητα, δήλωναν κλοπή και τα υπεξαιρούσαν

Νοικίαζαν αυτοκίνητα, δήλωναν κλοπή και τα υπεξαιρούσαν

του Πέτρου Καρσιώτη

Εντόπιζαν σε διαδικτυακές αγγελίες εταιριών περιπτώσεις ενοικιάσεως πολυτελών αυτοκινήτων, προχωρούσαν σε ενοικίαση, αλλά στη συνέχεια δήλωναν ψευδώς κλοπή των οχημάτων, τα οποία όμως στην πραγματικότητα βρίσκονταν στην κατοχή τους! Για τουλάχιστον επτά υπεξαιρέσεις πολυτελών αυτοκινήτων με τον ίδιο τρόπο, κατηγορούνται με βάση τα στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τέσσερις ημεδαποί και μία αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να έδρασαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, ηλικίας 34, 32,28 και 44 ετών και της 32χρονης αλλοδαπής, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική οργάνωση, Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και Ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση. Ο αναφερόμενος ως πρώτος συλληφθείς, ο οποίος φέρεται από την Αστυνομία και ο εγκέφαλος της οργάνωσης, βρίσκεται ήδη κρατούμενος από τον Οκτώβριο του 2017 σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2016-Ιανουαρίου 2017, συγκρότησαν οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό την υπεξαίρεση οχημάτων από εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • Ο εντοπισμός ενοικιαζόμενων πολυτελών οχημάτων μέσω σχετικών σελίδων του διαδικτύου από τον 34χρονο αρχηγό της οργάνωσης.
  • Η ενοικίαση των αυτοκινήτων από τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη με τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας
  • Η ψευδής δήλωση κλοπής των οχημάτων σε αστυνομικά καταστήματα.

Ήδη έχουν ανευρεθεί δύο από τα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα είναι άγνωστο που βρίσκονται. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, ιδιοκτητών γραφείων ενοικιάσεων αυτοκινήτων.